Апаратура Carlo Gavazzi
 
Автоматизация
Контрол
Eco Energy
Превключватели
Сензори
Електроапаратура АВВ
Електрически табла
Кабели и проводници
Кабелни аксесоари
Заземителни устройства и аксесоари
Осветителни тела и крушки
Електроматериали
Product Overview 2011
EcoEnergy Catalogue 081110
[ ПРОДУКТИ ] -> Апаратура CARLO GAVAZZI -> Сензори
Сензори
Крис 94 – електроапаратура, електрооборудване, електроинженеринг, електромонтаж, окабеляване, ветрогенератори, търговия с електроматериали, кабели и проводници, вятърни генератори, електрически инсталации, честотни управления, мощностни разединители, алтернативни източници на енергия, ABB


Крис 94 – електроапаратура, електрооборудване, електроинженеринг, електромонтаж, окабеляване, ветрогенератори, търговия с електроматериали, кабели и проводници, вятърни генератори, електрически инсталации, честотни управления, мощностни разединители, алтернативни източници на енергия, ABB

Индуктивни сензори

Carlo Gavazzi предлага широка гама от индуктивни датчици - най-вече за откриване на метални части и предмети. Тези сензори се използват широко в опаковането, пластмасови машини, поточни линии и транспортни системи. Те се предлагат в голямо разнообразие от видове и приложения и разполагат с цифров (SCR транзистор) и аналогови изходи. Carlo Gavazzi предлага индуктивни сензори в цилиндричен корпус (от 4мм до 30 мм) и двата начина на наблюдение, със стандартна или увеличена дистанция. Също така се предлагат и в плосък корпус от неръждаема стомана или от полиестер. Има версии които работят при чести промивания с високо налягане. Основни характеристики:

 • Цилиндрични корпуси от 4 до 30мм
 • Стандартна и увеличена дистанция за чувствителност
 • Плоски корпуси
 • Корпуси от неръждаема стомана и полиестер
 • С възможност за промиване

Капцитивни сензори

Патентована технология Tripleshield на Carlo Gavazzi за капацитивен сензори са се превърнали в стандарт за всички производители. Всички Tripleshield сензори са тествани да издържат на статичното електричество до 40 KV, преходни процеси в мрежата до 4 КV, и околния шум (т.е. клетъчни телефони) до 15 V / m. Освен това, някои модели са във влагозащитен корпус. Капацитивните сензори служат за откриване на повечето материали – проводими и не проводими. Това ги прави идеални за откриване на ниво на необработени пластмасови материали, както и приложение в селското стопанство. Основните им характеристики включват различни диаметри 12мм, 18мм и 30мм. Пластмасови и метални корпуси. Включена Tripleshield TM защита на сензора. AC и DC изходи. Възможност за избор с кабел или с конектор. Основни характеристики:

 • Сензори за стандартно мерене и сензори за мерене на ниво
 • 12мм, 18мм и 30мм диаметър
 • Пластмасов и метален корпус
 • AC / DC изходи
 • С вградени кабели или конектори
 • Включена TRIPLESHIELD TM защита на сензора

Фотоелектрически сензори

Карло Gavazzi предлага широка гама от фотоелектрически сензори, които основно се използват при опаковъчни машини, автоматични системи за врати, както и много промишлени приложения. Предлага се пълната гама сензори, включваща модели с пресичане на лъча, ретроспективно-отражателни модели, дифузно-отражателни модели и модели с подтискане на заден и преден фон, поляризиране, приемник срещу предавател, работещи със световоди и разпознаване на цвят. Също така се предлага гама от оптични датчици за приложения, при които конвенционален сензор не може да се използва (с ограничено място, висока температура, лоши атмосферни условия). Нашата гама включва VP серия оптични видове, които са идиални за измерване на ниво на течности. Лазерните сензори от серията LD са идеално решение за прицизно позициониране и откриване на малки предмети, основните отрасли за тяхното използване са фармацевтичната и полупроводниковата промишленост. Сензорите се предлагат с различни материали и корпуси, които позволяват използването им в различни индустриални решения кадето е нужна хигиена и издръжливост на агресивни почистващи препарати. Основни характеристики:

 • Пластмасов и метален корпус
 • Настройване на чувствителността чрез програмно обучаване
 • Модели с микропроцесорен контрол
 • Миниатюрен сензор с ширина само 10мм

Нивомери за електропроводими течности

Carlo Gavazzi предлага широка гама от продукти за измерване на ниво, които са много подходящ за решаване на повечето приложения за контрол на нивото. Новата CL серия на контролерите се използват за мониторинг на нивото в даден резервоар и контролиране на помпените съоражения подаващи течност към него. CLH моделите са гъвкави нивомери за електропроводими течности, които могат да бъдат оборудвани с до 5 датчика за контрол на ниво. Оперативното ниво в резервоара може лесно да се коригира чрез увеличаване или намаляне дължината на електродите. Сензорите са в състояние да измерват в проводими и непроводими течности. Типичните приложения са в сферата на контрол на ниво и поток като селското стопанство, химическата и хранително-вкусовата промишленост, водоснабдяването, преработвателната промишленост. Основни характеристики:

 • Копактни корпуси
 • Настройване на чувствителността
 • Използване на електроди с различни дължини
 • В монтажната глава на електродите могат да се монтират четири различни нивомера
 • Няколко различни приложения на ползване чрез настройване с DIP ключ

Магнитни сензори

Carlo Gavazzi предлага широка гама от магнитни сензори за използване в приложения където разтоянието за детектиране не е голямо. Както подсказва името им, те се използва в комбинация с външен магнит - когато сензорът се доближава до магнит, датчика променя състоянието на изхода си.
Има голямо разнообразие от видове на разположение, включително правоъгълни и цилиндрични, отвори. Също така специални кодирани магнити и сензори основното им предназначение е техническата безопасност. Магнитни сензори, които често се използват за асансьори и лифтове, контрол на входове и изходи, за откриване на ниво и контрол на достъпа. Основни характеристики:

 • Правоъгълни или цилиндрични корпуси
 • Кабелен или M8 изход за коплунг
 • Различни видове кодирани магнити
 • За приложения като защитен елемет от категория 4

Магнитни сензори за приложения към безопасността на работа
Серията магнитни кодирани сензори за безопасност (SMS) се използва за наблюдение позицията на плъзгащи или въртящи се панти и шарнири с цел предпазване от инциденти в индустриалните приложения. Тоя тип сензори изключват машините или спират приложенията използващи подобни врати за защита са отворени некоректно. Те са подходящи за приложения изискващи категория 4. Този тип магнитни сензори се използват в тешката промишленост особенно кадето има наличие на висока влажност и голяма запрашеност.

Ултразвукови сензори

Carlo Gavazzi на UA серия ултразвукови сензори са проектирани за измерване на разстоянието и за откриване на обект в тежки условия. Гамата се състои от M12 M18 и M30 корпуси. На разположение са дискретни изход индикиращи наличието или отсъствието на измерен обект или ниво. Ултразвуковите сензори са подходящи за откриване на обекти, които немогат да бъдат надежно открити от други сензори. Пример за това са прозрачните обекти като водата и др.
На разположение на ултразвуковите сензори е аналогов изход за приложения, изискващи измерване на целевия обект, като откриване на нивото на течност в даден резервоар. В аналоговите модели има избор за подаване на изходен сигнал със следните характеристики 0-10 VDC или 4-20 mA.
Нашите по-модерни ултразвукови модели включват функции за обучаване. Това позволява на да се конфигурират точки за контрол на нивос натискането на един бутон, както и чрез Windows-базиран софтуер, където параметрите за настройка са много повече и настройката може да бъде много по-финна и точна. Версията за Windows също дава възможност настройките да бъдат запазени и в последствие използвани на много ултразвукови сензори изпълняващи същите задачи. Основни характеристики:

 • M18 и М30 корпуси
 • Дистанция на чувствителност до 8000мм
 • Аналоговите модели разполагат с 0-10V или 4-20mA изходи
 • Моделите, които имат възможност за конфигуриране на точките за контрол на нивото, разполагат и с функция за обучение

Радарни сензори за движение

RAD Серия
Предложение радарите
Carlo Gavazzi с гордост представя RAD серия, радарен сензор за масовата автоматизация. Те оперира в K-обхвата (24.125GHz). Сензорите може да се използват за безпрепятствено свободно отваряне на всички видове автоматични врати (плъзгащи, сгъващи се, въртящи се, високоскоростни врати, въздушни врати и т.н.) за търговски и пешеходни приложения. Радарните сензори предлагат двупосочно сканиране (откриване на движение към сензора или движение в обратна на сензора посока). Също така се предлагат и във вариант с еднопосочно сканиране (откриване на движение или към сензора или в обратна на него посока).

Характеристики включват:
Монтаж височина до 4 метра
AC DC и захранващи напрежения
Ниска консумация на енергия
GAVAZZI RAD 01 сензор за движение

Gavazzi на RAD 01 е цифров двупосочен сензор за движение за безпроблемното отваряне на всички видове автоматични.
В RAD 01 могат да бъдат адаптирани към всяка приложение, без допълнителни аксесоари и могат да бъдат контролирани от инфрачервено дистанционно управление. (RAD 00 RC)
Подобно на повечето микровълнови детектори е оборудван с плоска антена. Датчиците за движение на Carlo Gavazzi активира автоматично вратите като се използва доплеровият ефект за откриване на движение.

GAVAZZI RAD 00 RC REMOTE CONTROLLER
Gavazzi RAD 00 RC дистанционно управление дава възможност за бързо инсталиране и настройка, както на RAD 01 и RAD 02 датчици за движение. Параметри за настройка включва сензор за чувствителност, PIN корекция, за сверяване на часовника, отваряне, затваряне, AUTO и LOCK.

Всички промени, направени от дистанционното управление, с изключение на (отваряне, затваряне и AUTO), се съхраняват в паметта на радара и се презареждат когато радарът се рестартира.

Инфрачервени завеси за асансьор

Серията BFL осигурява защита на асансьорните врати автомобилни или пътнически чрез завеса от инфрачервени лъчи между приемащите и предаващите устройства. Всеки път, когато някой човек или обект спре пред лъчите на инфрачервената завеса, системата се задейства устройствата на вратите за да ги отвори отново. По същия начин, BFL може да бъде използват за отвори за достъп в промишленото производство, в автоматични складове за товари, мониторинг и в много други приложения.
В предаващото данни устройство (TX) и на приемащото данни устройство (RX) са синхронизирани с проводник и са проектирани за динамични и статични монтаж. Системата ви позволява да регулирате силата на сигнала в зависимост от разстоянието между двете устройства, за да се намали консумацията на мощност и да се увеличи максимална продължителност на живота на компоненти. Основни характеристики:

 • Инфрачервена завеса за индустриални врати
 • 40 инфрачервени диода
 • Възможност за статичен или динамичен монтаж
 • Широки граници на работната температура от -20 С до +55 С

Сензори за околната среда

Carlo Gavazzi предлага широка гама сензори за следене на околната среда от новата серия CGES. Подходящи са за измерване на различни параметри на околната среда:

 • CO2
 • Влажност
 • Температура
 • Сила на вятъра
 • Посока на вятъра

Те се предлагат с възможност за избор на сигнала на дигиталните изходи 4-20mA или 0-10V. Всеки датчик може да се монтира на стена или в отвор за по-точно измерване на нужните параметри.
Сензорите за следене основно се използват за следене на ниво на определени параметри и поддържането му в определени граници чрез сигнал подаван от техните изходи към контролер. Типичните области на приложение са:

 • Офис сгради
 • Училища
 • Къщи с нулеви вреди емисии (GREEN HOUSES)
 • Музеи
 • Инкубатори

Енкодери

Carlo Gavazzi представя нововъведената гама на Енкодери. Те се делят на четири основни вида:

 • Инкрементални
 • Абсолютни еднооборотни
 • Абсолютни многооборотни
 • Линейни
Въртящите се Енкодери се предлагат със стандартна въртяща се ос или с куха ос за лесно инсталиране директно на оста на задвижващия механизъм. Всички са електрически защитени срещу обръщане на поляритета. Областите на приложение са:
 • Оборудване за дървообработваемата промишленост
 • Автомобилите
 • Машини за сортиране
 • Медицинско оборудване
 • Индустриалните фабрики за тежка промишленост

LOOP детектори

Новите Loop детектори служат за изброяване на преминаващите превозни средства през специално поставен кръгов детектор в настилката. Тоя тип детектори се ползват за контролирането на врати или бариери за автомобили както и за контрол на входа или изхода при големте хипермаркети или MALL. Също така има Loop детектори с два кръгови датчика разположени един до друг. Това позволява да се проследи посоката на движение на автомобилния поток. Те разполагат с импулсно реле функцията, на която е да изпраща сигнал когато дадено превозно средство влиза или излиза от кръговия детектор. Изходния сигнал е подходящ за контрол на всички видове автоматични врати и техните разновидности като въртящи се врати, щори, плъзгащи врати, бариери и много други. Основни характеристики:

 • Единичен или двоен LOOP детектор
 • Автоматично настройване на нивото на детекция
 • Импулсно реле или нормално on/off реле на изхода
 • LED идикация за мощността, статуса на релето и повреда в LOOP сензора

Подложки за безопасна работа

Гама на Carlo Gavazzi на безопасността изтривалки се предлагат в различни размери и разполагат с механични живот в повече от 1 млн. операции. Освен това, като сегменти можгат да се присъедини заедно, за да покрият по-голяма или с неправилна форма зона. Стабилна конструкция позволява на подложките за безопасност да се използват в най-различни видове приложения. Когато се използва с един от нашите модули за безопасност трябва да знаете че те съответстват на категория 3 на система за безопасност в съответствие wuth EN954-1 и EN1760-1.

Те обикновено се използват около дървообработващи машини, промишлени роботи, автоматизирани подемно-транспортна техника и машини. Основни характеристики:

 • Прелдагат възможност на цялостен мониторинг
 • Ръчен или автоматичен рестарт
 • Размерите могат да бъдат индивидуални в зависимост от приложението
 • Увеличен механичен живот от над един милион цикъла

Предпазни светлинни завеси

Гама Carlo Gavazzi предпазни светлинни завеси се предлага в различни размери (височина от 161мм до 1650мм) резолючията за откриване на обекти е: детектиране на пръст, ръка, и тялото. Предпазни светлинни завеси са проектирани и произведени в съответствие с стандарта EN954-1 и EN61496 и са с TUV и CUL сертефикати.
Предпазни светлинни завеси на Carlo Gavazzi и във връзка с модулите за безопасност на фирмата, са подходящи за употреба в приложения от категория 4. Характеристиките включват фиксирано или плаващо нулиране, каскадно управление (SB4M), устройство за външно наблюдение. Също така разполагат с функция за заглушаване на сигнали със смущаващо съвдействие. Аксесоарите включват отклоняващи огледала, стойки за монтаж в под и крепежни елементи.

Предпазни светлинни завеси работят в комбинация с safety модул за тяхното управление. Самия модул може да управлява светлинни завеси, подложки за безопастност, система с модул за контрол на двете ръце, магнитни и крайни изключватели и авариен стоп. Safety модула се предлага с 3 силови управляващи релейни изходи за управление на безопасността и са подходящ за употреба за приложения от категория 4.

Предлага се гама от допълнителни модули за разширение на функциите на Safety модула. Те се свързват към него и позволяват да се увеличи броят на изходите, които управляват устройствата за безопасност. Модулите за безопасност на Carlo Gavazzi имат CUL и TUV сертефикати. Модули се захранват с 24 VAC / DC, 110 VAC или 230 VAC и разполагат с LED индикатори за състояние.
Основни характеристики:

 • Диагностика за провредени LED диоди
 • Лесни за настройка и монтаж
 • Дължина от 161мм до 1650мм
 • Компактни размери


 
a
 
Оставете вашите мнения и
препоръки или разгледайте тези,
които са записани...

a
 

ИНТЕГРИРАНА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ-ИСУ

EN ISO 9001

OHSAS 18001

EN ISO 14001

УДОСТОВЕРЕНИЕ
СТРОИТЕЛНА КАМАРА

a
 
Интересувате ли се от електронна търговия и пазарувате ли през интернет?
Да
Не
Да, но рядко
Да, редовно
a
© 2005 КРИС bgwebsite.com